Luchtfoto Safari

de droom voor
iedere fotograaf

Zeven dagen adembenemende foto’s maken.

Klik! Dit is de meest waanzinnige droom voor iedere (amateur) fotograaf. Prachtige telelens portretten van olifanten, zebra’s, gnoes en flamingos. Ongelooflijke landschapsfoto’s van eindeloze horizons. Waarom dit jouw mooiste foto’s ooit worden? Omdat je samen met professionele luchtfotografen Jan en Jay Roode in zeven dagen over de Okavango-delta en de uitgestrekte Makgadikgadi-pannen vliegt. Deze reis is beschikbaar van maart tot en met mei. Neem contact met ons op voor verdere informatie en prijzen.

Dag 1

De eerste foto gamedrive door Okavango

Vanuit de heerlijke safari hoofdstad Maun vliegen we per bushplane naar de lodge van Camp Moremi, diep in het hart van de Okavango Delta. Wat je daar straks door je lens ziet? Een doolhof van diepe lagunes, grote meren en verborgen kanalen. Na een goede lunch verzamelen we voor onze eerste fotografische briefing, bespreken we de nuances van luchtfotografie en leren elkaar als fotografen beter kennen. Aan het einde van de middag maken we onze eerste fotografische gamedrive of bootcruise; vereeuwig ongelooflijke landschappen en jouw eerste ontmoetingen met het wildlife van Botswana. Om die eerste mooie plaatjes te vieren, proosten en dineren we die avond onder de sterren.

Dag 2 & 3

Vliegen bij ochtendlicht en zonsondergang

Chopper time! We stappen samen met onze eigen crew in de helikopters voor een bizar mooie vlucht over de Okavango Delta. We maken optimaal gebruik van het vroege ochtendlicht om de veranderende landschappen en de overvloedige flora en fauna van deze ongelooflijke plek te fotograferen. Door onze lokale kennis van de Delta en de seizoensinvloeden, weten we altijd de meest iconische plekken met veel dieren te vinden.
Terug in het heerlijke Camp Okavango of Camp Moremi is er alle tijd om elkaars foto’s te bespreken. En natuurlijk, een zonsondergang vlucht over de Delta mag natuurlijk ook absoluut niet ontbreken. Hoe leg jij die diep intense kleuren vast?

Dag 4

Spectaculair maanlandschap van Makgadikgadi

Ooit van de zoutpannen van Makgadikgadi gehoord? Nou, we weten in ieder geval zeker dat je ze vanaf vandaag nooit meer gaat vergeten. Vanuit het heerlijke kamp in de Okavango Delta vliegen we namelijk naar onze nieuwe thuisbasis midden in die zoutpannen. Die pannen zijn overigens ook de thuisbasis van de op één na grootste migratie van gnoes en zebra’s ter wereld. Legendarisch! Nadat je je hebt geïnstalleerd in Camp Kalahari, bespreken we tijdens de fotografiebriefing wat je de komende dagen kan verwachten. Zodat jij je optimaal kan voorbereiden op nog meer prachtige scenes. Na de lunch en wat lekkere vrije uren, maken we een gamedrive om het spectaculaire maanlandschap vanaf de grond te fotograferen. Dit is meteen jouw kans om die één na grootste migratie van wildlife ter wereld te fotograferen. Adrenaline!

Dag 5 & 6

Duizenden zebra's en gnoes vanuit de lucht fotograferen

Is het je gister gelukt om die wildlife migratie vanaf de grond mooi in je kader te krijgen? Vandaag zoeken we het weer hogerop en maken we een van de meest spectaculaire fotografie vluchten ter wereld. Beeld je dit alvast in; het maanlandschap van de pannen in de achtergrond, duizenden zebra’s en gnoes op de voorgrond en jij met je camera in de helikopter. De droomcompositie voor iedere fotograaf! Natuurlijk genieten we tussendoor van een goede lunch, om daarna weer de lucht in te gaan en het licht van het ‘golden hour’ mee te pakken. Naast deze onvergetelijke vluchten staat er ook een bezoek aan de stokstaartjes kolonie op het programma. De diertjes komen rond zonsopgang uit hun holletjes om zich op te warmen. Kijk niet gek op als ze vlak voor of zelfs op je lens komen zitten!

Dag 7

Portretten maken van lokale Bushmen

Goedemorgen! Jazeker een goede morgen. Want vandaag gaan we op pad met de lokale Bushmen. Dat levert weer kansen op voor een heel ander soort type fotografie. Tegelijkertijd krijg je inzicht in het bestaan en de cultuur van deze opvallende mannen. Ze laten zien hoe zij al eeuwen overleven in dit wilde gebied. Na nog één keer samen lunchen, pakken we de bushplane voor de terugreis naar Maun. Aan al het goede komt een einde, maar misschien schiet je onderweg nog wel enkele mooie plaatjes? Daarna is het natuurlijk aan jou om het fotoboek der fotoboeken samen te stellen met je allermooiste beelden. Zo blijf je genieten van deze onvergetelijke trip en kun je de ongerepte natuur van Botswana met anderen delen. Botswana verdient het om gezien te worden door vrienden en familie!

Ben je geïnspireerd geraakt, sta je al met je camera in de aanslag? Neem vrijblijvend contact met ons op, dan vertellen we je nog veel meer over deze safari.