The Best of Botswana

SELF-DRIVE
SAFARI IN STIJL

Zelf rijden, zelf ontdekken en jezelf 13 dagen laten verwennen.

Beeld je dit alvast in. Je armen beginnen moe te worden na een dag door de bush sturen en plots zie je aan de horizon een oase verschijnen. Een droombeeld! Niet veel later kijk je met sundowner in de hand vanuit een hangmat naar de drinkende dieren bij de waterput. Met deze self-drive safari combineer je spanning en ontspanning optimaal. Van lodge naar lodge, van het Moremi Game Reserve tot de Chobe Rivier en Khwai Private Game Reserve. Samen zo’n reis samenstellen?

Dag 1 - 3

Maak kennis met jullie 4x4 vriend in Maun.

Helemaal in de wolken! Letterlijk en figuurlijk, want vandaag vliegen jullie naar de safari hoofdstad van Botswana. Voel je thuis in het noordelijk gelegen Maun. Hier worden jullie hartelijk ontvangen door onze lokale collega’s. De komende twee nachten mag je Maun jullie thuis noemen. Na een goede nachtrust nemen jullie de auto in ontvangst, het verhuurbedrijf zorgt er natuurlijk voor dat de 4×4 ‘ready for action’ is en zorgt voor de nodige instructies. Daarna is er alle tijd om Maun lekker te ontdekken en om inkopen te doen in dit leuke stadje. Twijfel je of een self-drive safari wat voor jullie is? We geven er graag uitleg over.

Dag 3 - 5

Zelf op gamedrive vanuit Camp Moremi.

Vroeg op! Met veel energie en een volle tank. Vandaag begint het echte avontuur met een mooie rit van twee uur naar de ingang van Moremi Game Reserve. En zag je halverwege de rit nou een paar olifanten langs de weg? Welkom in het wilde Botswana! Vanuit Camp Moremi ga je de komende dagen samen met een lokale gids op gamedrive. Verwacht: badende olifanten, nijlpaarden, heel veel bijzondere vogels en misschien zelfs leeuwen. Neem zeker je fototoestel mee, want dit is het paradijs voor wildlife fotografie. Kleine tip: ontdek de delta ook zeker met de traditionele mokoro of gemotoriseerde boot. Alles is mogelijk en inbegrepen bij dit verblijf.

Dag 5 - 7

Wildlife spotten in het donker bij Khwai Private Game Reserve.

Vergeet tijdens de rit van Moremi naar Khwai vooral niet om je heen te kijken! Want de reis zelf is al een mini safari. Daarna laten jullie de auto een paar daagjes voor wat ‘ie is, want de komende nachten spenderen jullie in de lodge van Little Sable, midden in dit private reservaat aan de rand van de Delta. Maak je klaar voor super gamedrives in de auto’s van de lodge en ontmoet wilde honden, bijzondere vogels en nog veel meer wildlife. Onze hoogtepunten? Sundowners proosten bij de mooiste lagoons en bovenal een nachtelijke gamedrive dwars door de bush. Waarom we je aanraden dan goed naar je gids te luisteren? We vertellen het je graag persoonlijk in een vrijblijvend gesprek

Dag 7 - 9

Leeuwen en luipaarden spotten in Savuti.

Klaar voor een lange, maar o zo mooie, rit met jullie gemotoriseerde vriend? Gas erop! Het water van de Delta verdwijnt in de achteruitkijkspiegel, voor jullie liggen woodlands en vlaktes van Savuti. Hier sta je straks oog in oog met de Savuti Marsh Pride, een groep van meer dan twintig leeuwen. En… worden jullie gespot door de starende blik van een luipaard. Wie kijkt hier nou naar wie? Hoogste tijd om al die spanning van je af te wassen in de plunge pool van de Savuti Safari Lodge. En zelfs vanuit het zwembad heb je uitzicht op de drinkende dieren bij de waterput. Welverdiend genieten.

Dag 9 - 12

Badende olifanten in de Chobe rivier.

Op naar Kasane! Maar voordat jullie daar zijn is het nog vijf uur sturen door Chobe National Park. Ogen op de weg dus, want wie weet wat voor wildlife jullie onderweg nog tegenkomen. Langzaam verruilt de wildernis zich weer voor de bewoonde wereld. Tijd om ook jullie 4×4 die welverdiende rust te geven. Jullie worden opgehaald in Kasane en de gids brengt jullie naar de Chobe Game Lodge aan de Chobe rivier. Dé bestemming voor bootsafari’s langs badende olifanten, chillende nijlpaarden en zonnende krokodillen. Of kies je voor een gamedrive langs de oevers van de rivier? Extra adrenaline: een dagtrip langs de Victoria Falls is echt een aanrader!

Dag 12 & 13

Terug met een rugzak vol onvergetelijke avonturen.

Aan al het goede komt een einde. Maar het is aan jou om dit avontuur zo lang mogelijk levend te houden. Vertel je verhalen, show je foto’s, inspireer anderen. Botswana verdient het om gezien te worden door vrienden en familie. We weten zeker dat jullie tijdens de vlucht terug naar Amsterdam niet kunnen wachten om jullie enthousiasme met het thuisfront te delen. Natuurlijk zijn wij ook benieuwd naar jullie avonturen en spreken we graag af.

De prijs voor deze safari in Botswana start vanaf €5750,- p.p. (obv 2 personen) exclusief internationale vluchten en de fooien. De prijs is inclusief alle overnachtingen, autohuur, park fees, volledige verzekering, satelliettelefoon, navigatie tracks 4 Africa, alle benoemde activiteiten in de lodges mits beschikbaar en de maaltijden en lokale dranken in lodges. De overnachtingen in Maun zijn obv B&B.