Off the beaten track

OVERWELDIGEND
SELF-DRIVE AVONTUUR

Verlaat de gebaande paden, kies voor 16 dagen wild Botswana.

Wat is er nou gaver, echter, rauwer en intenser dan zelf door de wildernis reizen? Natuurlijk in jullie eigen safariproof 4×4 met daktent. Gooi het stuur om, verlaat de standaard wegen en ontdek het échte Botswana. De natuur, de cultuur en natuurlijk de wilde dieren. We kunnen je er echt eindeloos over vertellen! En gaat de zon bijna onder? Klap de daktent open en slaap onder de sterrenhemels van Moremi Game Reserve, Okavango Delta, Savuti en Makgadikgadi.

Dag 1 & 2

Welkom in de relaxte safari hoofdstad.

Inchecken. Opstijgen. Vliegen. Landen. Welkom in het eerste hoofdstuk van jullie safari in Botswana; de safari hoofdstad Maun. In dit relaxte stadje in het noorden van Botswana worden jullie ontvangen door onze plaatselijke collega’s. Ze brengen jullie naar een fijne B&B, even helemaal bijkomen van de lange reis. Of hebben jullie zin om de eerste glimp van Botswana op te vangen? Maak dan een rondje door het levendige Maun met haar vele restaurantjes en leuke winkeltjes. Kun je meteen wat inkopen doen en jullie 4×4 optimaal inrichten voor het komende avontuur. Spannend!

Dag 3 - 6

De eerste nacht alleen in de bush blijft je altijd bij.

De eerste echte reisdag. De eerste kilometers, eerste zandweggetjes en eerste olifanten op de weg. Na een pittige dag sturen slapen jullie vannacht voor het eerst in de bush in Moremi Game Reserve aan de rand van de Delta. Niet schrikken: vlak langs jullie zelf opgezette kamp kunnen leeuwen, luipaarden, bavianen en zelfs olifanten lopen. Alsof je kampeert in een dierentuin zonder hekken! Vroeg in de ochtend en later op de middag maken jullie fantastische en fotogenieke safari’s, waarbij een koud biertje absoluut geen straf is! Tip: chill vooral in de warme middag en leef in het ritme van de natuur.

Dag 6 - 8

Test je offroad skills midden in de wildernis.

Langzaam verdwijnt Moremi weer in de achteruitkijkspiegel. Holy sh*t, jullie zijn nu echt weer alleen in de wildernis en hebben een lange en avontuurlijke rit voor de boeg naar de Khwai rivier. Dit wordt echt back to basic. Parkeer je 4×4 onder een boom, klap de daktent open en geniet van de wildernis om jullie heen. Welke dieren hoor je ‘s nachts? Overdag kun je zelf op gamedrive door ‘loose sand’ op zoek naar wildlife. Pak een paar watercrossings en krijg eens een lekke band. Ook dat is safari! Er is altijd wel iemand die helpt en je meteen kan vertellen waar de leeuwen of olifanten zitten.

Dag 8 - 10

Oog in oog met de Savuti Marsh Pride.

Wat een goed geluid maakt die motor toch! Tijd voor de volgende self-drive van ruim vier uur richting de campsite aan Savuti Channel. Vergeet onderweg vooral niet te genieten van het uitzicht. Op jullie uitvalsbasis voor de komende twee dagen staat een leuk winkeltje waar je haardhout en koude drankjes kunt kopen. Cheers op de Savuti Marsh Pride! Jawel, dat is de groep van meer dan 20 leeuwen die jullie gaan spotten. Zij jagen zelfs op olifanten en buffels. Zin om even niet zelf te rijden tijdens deze safari? We vertellen je graag hoe je in Botswana in no-time een plaatselijke gids regelt.

Dag 10 - 13

Cruisen langs olifanten, nijlpaarden en krokodillen.

Na een rit van zo’n vijf uur verruilen we de auto voor een boot. Tijd voor het volgende hoofdstuk van jullie safari in Botswana. Vanuit jullie campsite aan de oevers van de Chobe rivier stap je zo in de boot en cruise je langs de badende olifanten. Bereid je ook voor op encounters met nijlpaarden en krokodillen! De volgende dag staat in het teken van een gamedrive op zoek naar al het wild wat Afrika te bieden heeft. Dat is nog niet alles; jullie maken vanuit de plaats Kasane ook nog een dagtour naar de wereldberoemde Victoria Falls in Zambia. Gegarandeerd een extra  hoogtepunt! Graag nog even in Kasane blijven? We regelen met plezier een fantastische lodge of B&B voor jullie.

Dag 13 - 15

Maak een Bushman Walk op zoek naar stokstaartjes.

Sturen naar het volgende hoogtepunt: de zoutvlaktes van Makgadikgadi. Ontspannen, want je cruised zo’n 5 uur over een goed geasfalteerde weg. Ook wel weer eens lekker. Aangekomen op de campsite is het natuurlijk eerst tijd voor een goede sundowner. Niet teveel, want morgen staat een vroege ontmoeting met de lokale stokstaartjesfamilie op de agenda. Ook de quadsafari over de 16.000km2 zoutvlakten mag niet ontbreken, om nog maar niet over de bushman walk te beginnen. Pure beleving! En zijn jullie lucky bastards, dan maak je ook nog de grootste zebra migratie ter wereld mee.

Dag 15 - 16

Hoogtepunten herbeleven tijdens de terugreis.

Back in town! Vandaag maken jullie de laatste self-drive in Botswana, terug naar Maun. Terug naar het vertrouwde adres bij Katja en Peter. De plek om rustig bij te komen van al jullie safari avonturen, spannende momenten en onvergetelijke ontmoetingen. Misschien alvast een voorselectie maken van die honderden wildlife foto’s? We laten je natuurlijk graag ook nog meer van onze foto’s zien.

De prijs voor deze safari in Botswana start vanaf €2995,- p.p. exclusief internationale vluchten en de fooien. Deze prijs is inclusief alle overnachtingen, park fees, autohuur (Toyota Hi Lux met camping uitrusting), full cover verzekering, satelliettelefoon, navigatie tracks 4 africa en de daytrip naar Victoria Falls.