Follow the water

ONVERGETELIJKE
FLY-IN SAFARI

Vlieg 13 dagen van de ene in de andere verbazing.

Het grote avontuur kan beginnen! Op naar Botswana. Met deze (voorbeeld)safari volgen jullie de stroming van de Botswaanse wateren. Natuurlijk inclusief adembenemende vluchten met helikopters en bushplanes. Travel in style! Laat je alvast inspireren door deze fly-in safari in Botswana met luxe lodges, gamedrives, watervallen en boottochten. Reiskriebels gekregen? Neem dan contact met ons op, dan bespreken we jullie ultieme safari wensen.

Dag 1 - 2

Genieten van het levendige Maun.

Tijd voor de eerste voetstappen op Botswaanse grond. Maun, een levendige stad en een echte smeltkroes van het moderne en traditionele Afrikaanse leven. Natuurlijk worden jullie hartelijk ontvangen door onze lokale collega’s en naar jullie eerste lodge gebracht. Even een nachtje bijkomen en je daarna rustig voorbereiden op alle komende safari avonturen. Hoe je dat het beste doet? We geven je graag tips over leuke aanraders in Maun. Daarna is het: safari-time!

Dag 2 - 4

Dagelijkse gamedrives in Khwai Private Reserve.

Er staat een private bushplane op jullie te wachten! Want jullie vliegen van Maun naar het Khwai Private Reserve. Op deze privé concessie aan de Okavango Delta overnachten jullie twee nachten op één van de toplocaties. Little Sable, onze favoriete locatie. Daar vertellen we je graag persoonlijk meer over. Vanuit de lodge maken jullie dagelijkse gamedrives op zoek naar wildlife en birdlife. Een van de hoogtepunten is de twintigkoppige roedel wilde honden. Maar dat is niet alles! Jullie proosten sundowners aan de lagoon, varen met de makoro en worden op de volledig open lodge vast en zeker door verschillende wilde dieren begroet.

Dag 4 & 5

Slapen onder de sterren bij SkyBeds.

Get to the chopper! In een fantastische 10 minuten durende vlucht met bizar mooie uitzichten, trekken jullie de woodlands in. Eenmaal geland, worden jullie door een personal guide ontvangen. Samen met hem maken jullie een 4×4 rit naar de ‘underground hyde’, een bunker van waaruit je de mooiste foto’s maakt van olifanten, buffels en ander wild life. Dan reizen jullie richting Sky Beds en slapen in een ‘openluchtslaapkamer’ onder de mooiste sterrenhemel ever. De fantastische staff legt je in de watten en ‘s ochtends maken jullie een spannende bushwalk. Na het ontbijt is het weer ‘helikoptertime’ en vliegen jullie terug naar de oevers van de Khwai rivier.

Dag 5 - 7

De Delta-experience vanuit Mapula.

Na een korte vlucht komen jullie vandaag aan in een gebied aan de noordelijke rand van de Okavango Delta. Welkom in deze enorme privé concessie van 220.000 hectare floodplains, bossen en kanalen. Kronkelende waterwegen, eilanden, palmen en trompeterende olifanten. Een magische omgeving met een overvloed aan wilde dieren. In het midden van dit alles, op een groot eiland, ligt de relaxte Mapula Lodge. Vanuit hier maken julie game drives, cruisen met een boot door de Delta, dobberen in een mokoro of maken zelfs een safari vanuit een luchtballon. Bizar mooi! Dit wordt jullie ultieme Delta-experience.

Dag 7 - 9

Oog in oog met twintig leeuwen in Savuti.

Met de bushplane vliegen jullie vandaag naar Savuti in Chobe National Park. Het water van de Delta verdwijnt langzaam naar de achtergrond, voor jullie liggen de woodlands en vlaktes van het rauwe Savuti. Jullie verblijven in Ghoha hills savuti lodge. Deze lodge heeft misschien wel het mooiste uitzicht van Botswana. Gelegen op een heuvel met eindeloos uitzicht over de woodlands. Staan jullie hier oog in oog met de Savuti Marsh Pride? Een groep van meer dan twintig leeuwen. In de lodge kan je van de spannende gamedrive bijkomen met een sundowner aan het zwembad. Zelfs vanuit het zwembad heb je uitzicht op de drinkende dieren bij de waterput. Welverdiend genieten.

Dag 9 - 11

Je vergapen aan de Victoria Falls.

Vandaag gaan jullie de grens over naar Zimbabwe, via Kasane waar het Mpala Jena Camp ligt. Een privéconcessie in het Zambezi National Park. Jullie verblijven direct aan de oevers van de Zambezi-rivier en genieten dus van een prachtig uitzicht. Het kamp is vernoemd naar de natuurlijke bron Mpala Jena, die door het centrum van de concessie loopt en die het hele jaar door een overvloed aan wilde dieren aantrekt, vooral tijdens de drogere maanden. Cruisen over de Zambezi, game drives maken in het National Park en een bezoek aan de Victoria Falls. Dit is de perfecte plek om deze reis af te sluiten. 

 

Dag 11 & 12

Herinneringen ophalen tijdens terugreis.

Time flies! Het safari-avontuur zit er alweer bijna op. Maar hé; tijdens jullie terugreis naar Amsterdam is het heerlijk om foto’s terug te kijken, herinneringen op te halen en anekdotes van jullie avonturen te delen. Ook wij zijn natuurlijk ontzettend benieuwd naar jullie hoogtepunten en spreken graag weer af.

De prijs voor deze 12-daagse safari in Botswana start vanaf €7650,- p.p. exclusief internationale vlucht, de vlucht Kaapstad-Maun en de fooien. Deze prijs is inclusief alle overnachtingen, park fees, transfers, binnenlandse vluchten, maaltijden en lokale dranken in lodges en beschikbare activiteiten. De overnachting in Maun is obv B&B.