Over ons

BIJZONDER ONTMOETEN
IN BOTSWANA

Gooi het roer om. Kies voor écht avontuur.

Soms moet iets zo zijn. Soms is de tijd daar. En soms voelt een ontmoeting bijna voorbestemd. Zoals de ontmoeting met het land waar je je hart aan verliest. De ontmoeting met de olifantenkudde bij een waterpoel. De ontmoeting met koning Macoco. Maar ook de ontmoeting tussen drie avontuurlijke ondernemers in Botswana. Dit zijn de verhalen van Nancy, Ebe en Storm. Dit zijn de private safari planners van jouw ontmoeting met Botswana. 

Nancy & Ebe

Ondernemende avonturiers delen belevingen.

Vanaf het dak van hun door Paul Marsh omgebouwde Landcruiser ‘79 genieten twee mensen van hun favoriete uitzicht op Botswana. De Makgadikgadi salt pans. Gehuld in safari kleding zien ze er ontspannen uit, maar het avonturiersbloed kolkt door de aderen. Niet gek dus dat de twee voormalig culinair ondernemers uit Nederland tientallen selfdrives door Afrika maken en een half jaar lang alle geheimen van Botswana ontdekken. Per auto, te voet, te paard, vanaf het water én vanuit de lucht.

Dat is ons verhaal. Een verhaal wat aan de start van de coronacrisis begint. De onstuimige wereld maakt dat we onze ondernemingen verkopen, huis en haard verlaten, en besluiten om onze droom -hell yes- waar te maken in Botswana. Het land waar we genieten van het spotten van wildlife, koken met locals, ontspannen in lodges, overnachten op campsites, verzamelen van avonturen en het openstaan voor bijzondere ontmoetingen. Zoals die met Storm. Nieuwsgierig naar het hele verhaal?

Storm

Storm werd in 2019 in één klap verliefd op Botswana tijdens een kampeertrip naar Mabuasehube Reserve in het zuiden van het land. Tijdens de pandemie wilden Storm en haar vriend William graag terug naar Botswana en in maart 2022 besloten ze er zelfs heen te verhuizen.

In april, slechts een maand nadat ze naar Botswana waren verhuisd, vertrokken ze voor een korte trip naar Savute en kwamen Ebe en Nancy tegen, die op weg waren naar Ghoha Hills. Een interessant gesprek bij de toegangspoort van Ghoha volgde en de rest is geschiedenis! 

Storm heeft de afgelopen 4 jaar ook al in de reisindustrie gewerkt en is gespecialiseerd in reizen naar Zuidelijk Afrika. Nu is ze erg verheugd om haar liefde voor Botswana met je te delen. Van verborgen juweeltjes tot high-end luxe, ze kent alle prachtige plekken.

in DE MEDIA

(Inter)nationale aandacht voor Botswana Specialist

Algemeen Dagblad

Over het ondernemers avontuur aangaan midden in de lockdown.

JAN magazine

Nancy en Ebe vielen allebei onverbiddelijk voor het land.

Guardian

Step into a world of wildlife, mooi artikel in The Travel Guide.

BOTSWANA BLOGS

Tips, tricks & belevingen om met elkaar te delen