Seizoenen

altijd de juiste tijd
voor botswana

Elk seizoen in Botswana is bijzonder.

Warm en vochtig. Droog en aangenaam. Ieder seizoen heeft zo zijn voordelen voor een safari in Botswana. Ga je voor de knalgroene bloeiende natuur met duizenden vogels en veel jonge dieren? Of voor de droge winter waarin alle wildlife zich rondom het water verzamelt? Van Makgadikgadi en de Kalahari tot aan de Okavango Delta, in Botswana heeft ieder gebied en ieder seizoen haar eigen specialiteiten. Voor vogelliefhebbers en wildlife fotografen. Voor avonturiers en safarifreaks. Voor (toekomstig) fans van dit prachtige land.

November t/m maart

De warme, vochtige en uitbundige zomer in Botswana.

Het is zomer, het groene seizoen. Overdag is het warm en vochtig, met aan het einde van de middag vaak een flinke bui. Maar laat dat je niet afschrikken, want juist nu wordt Botswana langzaam op haar groenst! Knalgroen gras, voedsel in overvloed, duizenden trekvogels keren terug en er worden veel jonge dieren geboren. De perfecte reistijd voor de vogelliefhebber en voor fotografen. Al is het wel minder makkelijk om wildlife te spotten.

Het rustige groene overgangs seizoen in Botswana.

Langzaamaan worden de buien minder, wordt het licht helder en vult de Okavango Delta zich met het water uit de hooglanden. Overdag is het minder warm met zo’n 25 tot 30 graden, ‘s ochtends is het nog echt fris. De grote kuddes wildlife staan nog heerlijk van het groene gras te genieten op de plains van Makgadikgadi en de Kalahari. In de reserves is het nog rustig, de perfecte reistijd dus voor wie exclusiviteit houdt.

juni t/m augustus

Het begin van de aangename winter in Botswana.​

Heerlijk! Die 25 graden gedurende de dag. ‘s Nachts koelt het wel ontzettend af en kan het kwik in de Kalahari zelfs tot rond het vriespunt zakken. Ook de regenbuien zijn gestopt. Grote kuddes olifanten en andere dieren trekken door het land op zoek naar water. Zij komen al steeds meer samen bij de schaars wordende drinkplaatsen en zijn daarom goed te spotten. Een goede reistijd voor een safari door Botswana.

De droge maar levendige winter in Botswana.

Stiekem onze favoriete reistijd om een safari in Botswana te maken. Zeker als je zoveel mogelijk wildlife wil zien in de Okavanga Delta. Al wordt het weer warmer, het water staat nu op haar hoogst en duizenden dieren verzamelen zich op de droge stukken land. In alle andere parken is er juist minder water, waardoor de kuddes zich ook concentreren. De beste kans op het spotten van heel veel soorten wildlife dus. Van olifanten tot buffels.