Gebieden

Van Rivierdelta
tot woestijn

Wat wordt jullie favoriete gebied in Botswana?

Met een mokoro de Delta verkennen. Met de 4×4 door de woestijn crossen. Met een helikopter over de graslanden zweven. Van slapen onder de sterren tot aan stokstaartjes spotten tijdens een quad safari, ieder gebied in Botswana heeft zo z’n specialiteiten. Weet je? Als private safari planners voor Botswana zijn we gewoon gek op het hele land en delen we ons enthousiasme graag persoonlijk met je! Alles over de mensen, de dieren, de natuur, de uitzichten, de lodges, het eten en de zeer diverse gebieden.

Chobe National Park

Olifantenkuddes spotten vanaf het water.

Zie je het al voor je? Jullie drijvend op de Chobe rivier, terwijl er aan de kade een hele olifantenfamilie aan het drinken is. In dit park van 21.000 km2 tref je veel verschillende landschappen én de grootste olifantenpopulatie van Afrika. Natuurlijk kun je er ook fantastische gamedrives maken en zie je vast giraffen, leeuwen en klipspringers. Misschien spot je zelfs een cheeta. Ook een bezoek aan het groene vogelparadijs Sendudu Eiland is een aanrader. Vanuit het dorp Kasane maak je een super uitstapje naar de Victoria Falls.

Beste reistijden: juni-september voor wildlife, december-maart voor groene natuur.

Het paradijs voor dieren, met weinig bezoekers.

Hoe mooi wil je het hebben: een van de beste parken om wildlife te spotten en toch weinig toeristen! Oke, de wegen zijn wel een uitdaging, dus goede 4×4 skills zijn wel een vereiste. Maar dan heb je ook wat: spot olifanten, nijlpaarden, zebra’s en misschien zelfs een zeldzame serval cat of pangolin. De concession van zo’n 1250 km2 laat zich kenmerken door grasvlaktes, kronkelende rivieren en mopane bossen. Oja en kleine exclusieve lodges niet te vergeten! Hoe dan ook zie je de meest onwaarschijnlijk mooie zonsondergang ooit.

Beste reistijden: juni-september voor wildlife, december-maart voor groene natuur.

Savuti Game Reserve

Chillende nijlpaarden en jagende leeuwen.

Deze exclusieve game reserve van zo’n 5000 km2 heeft fantastische campsites. Perfect voor self-drives. Maar dat is natuurlijk nog lang niet alles. Naast het indrukwekkende en fotogenieke landschap van graslanden en bosgebieden, kom je er veel verschillende dieren tegen. Zomaar even een rijtje: wildebeesten, zebra’s, olifanten, nijlpaarden, giraffes, buffels en leeuwen. En wat voor leeuwen! Hier kom je met een beetje geluk de wereldberoemde Marsh Pride tegen. Deze grote groep leeuwen jaagt zelfs op olifanten!

Beste reistijden: juni t/m september voor wildlife, december t/m maart voor natuur.

Grootse zoutvlaktes van Botswana met langstrekkende zebra’s.

Ooit een meer, nu een van de grootste zoutvlaktes van de wereld. Beeld je eens in; ruim 16.000 km2 aan zout en open vlaktes zover het oog reikt. Klink misschien kaal? No way, in dit bizarre landschap valt juist veel te ontdekken. Wat dacht je bijvoorbeeld van een quad expeditie of een bezoek aan de stokstaartjes? Awesome. Dan hebben we onze allergrootste aanrader nog niet eens gehad: de immense zebra migratie vanaf april. Duizenden zebra’s steken de vlaktes over, achtervolgd door hongerige hyena’s. Must see.

Beste reistijden: april-oktober wildlife, november-maart vogels & flamingo’s.

Nxai Pan National Park

Imposante Baobabs en grazende impala’s.

Wat een diversiteit! Dit 2100 km2 grote park in het Westen van Botswana is echt fantastisch om met je eigen 4×4 te ontdekken. Wij weten de beste campsites voor je! De afwisseling van zoutpannen, voedzame grasvlakten en drinkplaatsen trekt veel wildlife. Wedden dat je gemsbokken, impala’s en springbokken ziet! Of ga je op zoek naar de leeuw, cheetah, wilde hond of grootoorvos? Vergeet hoe dan ook niet te stoppen bij de Baines Baobabs, zeven immense Baobabs maken dat je je nietig voelt. Hier voel je de magie van Botswana.

Beste reistijden: november – maart voor wildlife, birdlife en flora.

Eén van de grootste natuurspektakels.

Vanuit het Okavango Moeras kronkelt de Boteti rivier langzaam richting de Kalahari Woestijn. Voordat hij daar langzaam opdroogt, biedt de rivier je de kans om veel wildlife te spotten. Zo leven er veel giraffes en wilde beesten, maar heb je ook kans op een ontmoeting met wilde honden, olifanten, een honingdas, luipaard of aardwolf. Wacht, we vergeten de zebra bijna! Hier bij de Boteti rivier verzamelen zich in het droge seizoen zelfs tienduizenden zebra’s. Een natuurspektakel waar je bij wilt zijn geweest, honderd procent.

Beste reistijden: juni – oktober voor wildlife.

Central Kalahari Game Reserve

Land van de San, wildebeesten en vergezichten.

Het grootste reserve van Botswana! Het game reserve van zo’n 53.000 km2 houdt zich zelfs niet aan de landsgrenzen. En natuurlijk ligt het midden in de Kalahari woestijn en is daarmee een betrekkelijk droog park. Het land waar nog steeds enkele honderden San bosjesmannen leven, heeft dan ook niet zoveel wildlife als veel andere gebieden. Waarom dan toch door dit gebied met je 4×4? Back to basic, avontuur, bijna geen toeristen en wel; jakhalzen, hyena’s, wildebeesten en kans op giraffen, leeuwen en luipaarden. Dus bereid je alvast voor!

Beste reistijden: december-maart voor wildlife en birdlife, april-mei voor wildlife.

Nachtsafari’s maken in een groene oase vol leven.

Een groene oase midden in de uitgestrekte zandvlakten. De Okavango Delta is the place to be. Dit grootse waterrijke ecosysteem wordt super goed beschermd en is vrij prijzig om te bezoeken. Gelukkig maar, want zo blijven onze magisch mooie plekjes tenminste exclusief en goed bewaarde geheimen. Het gebied staat op de Unesco Erfgoedlijst en heeft veel private concessions. Voordeel? Je kunt spannende nachtsafari’s maken samen met je private rangers op zoek naar olifanten, luipaarden, leeuwen en… neushoorns.

Beste reistijden: juni-september voor wildlife, december-maart voor birdlife & flora.

Moremi Game Reserve

Varend in de mokoro op zoek naar neushoorns.

Back to the wild! Dit is een van onze favoriete gebieden in de Okavango Delta. Waarom? De 5000 km2 van Moremi bieden fantastische safari’s over land en over water, de beste plekken om vogels te spotten en prachtige landschappen. Dit is de plek waar je sowieso een boottocht in de lokale mokoro wilt maken. Misschien weet jullie gondelier de hotspots te vinden voor nijlpaarden, olifanten, buffels of zelfs leeuwen aan de waterkant. Op het bijzondere Chiefs Island leven tegenwoordig zelfs weer witte neushoorns. Bizar.
Beste reistijden: juni-september voor wildlife, december-maart voor flora & jonge dieren.

Beste reistijden: december-maart voor wildlife en birdlife, april-mei voor wildlife.

Een van de beste gebieden voor een self-drive safari.

Deze concession ligt pal naast de Moremi Game Reserve, maar heeft zo z’n eigen specialiteiten. Langs de oevers van het water leven heel veel krokodillen en nijlpaarden, in de bossen spot je veel apen en vogels. Je kunt hier prima een self-drive safari maken met je 4×4, op zoek naar de bijzondere sabelantilope. Of spotten jullie straks kudu’s, wilde honden, tsessebe, olifanten en leeuwen? Hoe dan ook beleven jullie in deze concessie van zo’n 1800 km2 een onvergetelijk avontuur vol wildlife en geweldige overnachtingen.

Beste reistijden: juni-september voor wildlife, decembert-maart voor flora & jonge dieren.